Blundande man i gräset med dator på magen

Dagens lunch - lunchmeny vecka 43

22-26 oktober

MÅNDAG

-Persiljestekt sejfilé serveras med champinjoner, vitvin och grädde
-Baconlindad falukorv med potatispuré & rödvinssås
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

TISDAG

-Pocherad torsk serveras med riven pepparrot, kokt potatis samt skirat smör
-Vegetarisk lasagne med tomat, champinjoner & getostcrème
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

ONSDAG

-Fishcake med stekt ris och rostad sesamcréme
-Stekt kycklingfilé med pestogräddsås och klyftpotatis
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

TORSDAG

-Pankostekt fiskfilé med rom & dillcréme samt kokt potatis
-"Boeuf Bourguignon" Mustig köttgryta på högrev med bacon, champinjoner och rödvin serveras med ris
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

FREDAG

-Ångad fisk serveras med krämig tomatsås och ugnsbakade rotsaker
-Fläskschnitzel med kaprissmör, rödvinssås samt stekt potatis
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

Dagens lunch på bricka serveras vardagar kl 11:00-14:30
Varmrätt, salladsbuffé, liten soppa, bröd, måltidsdryck, kaffe och liten hembakad kaka. 100 kr inkl. moms.

Kuponghäfte finns att köpa, 10 kuponger för 940 kr inkl. moms.

*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé/bröd. Soppan serveras måndag-fredag, kostar 90 kronor.

KRAV-MÄRKT RESTAURANG

Kretsloppsveckan i Borås 2013 var startskottet och väckarklockan för oss att lägga om från konventionella råvaror till ekologiska. Det är råvarornas kvalitet och smak som påverkat oss att vilja fortsätta!

Vi arbetar målmedvetet för att öka andelen ekologiska råvaror utan att höja priset till våra gäster. I början byttes alla basråvaror som mjölk, smör, lök, stekolja, socker, mjöl och ost. I nästa steg byttes all vit fisk och räkor ut till msc-märkt, dvs hållbart fiskad. Vi letar ständigt efter fler bra ekologiska råvaror för att nå vårt interna mål på 50%. Utöver de ekologiska inköpen använder vi mycket svenskt och närproducerat vad gäller kött och grönsaker.

Vår KRAV-certifiering garanterar att minst 25% av ALLA inköpta råvaror är godkända enligt KRAVs regler för ekologiskt.



kontaktbild

Kontaktperson

Mikael Berglund Hveem

Konferens- & restaurangansvarig