Veckans lunchmeny

KRAV-märkt restaurang

Kretsloppsveckan i Borås 2013 var startskottet och väckarklockan för oss att lägga om från konventionella råvaror till ekologiska. Det är råvarornas kvalitet och smak som påverkat oss att vilja fortsätta! Vi arbetar målmedvetet för öka andelen ekologiska råvaror utan att höja priset till våra gäster. I början byttes alla basråvaror som mjölk, smör, lök, stekolja, socker, mjöl och ost. I nästa steg byttes all vit fisk och räkor ut till msc-märkt, dvs hållbart fiskad. Vi letar ständigt efter fler bra ekologiska råvaror för att nå vårt interna mål på 50%. Utöver de ekologiska inköpen använder vi mycket svenskt och närproducerat vad gäller kött och grönsaker.

Vår KRAV-certiciering garanterar att minst 25% av ALLA inköpta råvaror är godkända enligt KRAVs regler för ekologiskt.


VECKA 22  •  30 maj - 3 juni


Måndag

-Ugnsbakad laxfilé med kall spenatcrème och matvete   
-Hemgjord pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé

Tisdag
-Örtbakad fiskfilé med vitvinssås och råstekta rotfrukter
-Pannbiff med stekt lök, skysås och rårörda lingon  
*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé

Onsdag

-Ångad fiskfilé med tapenade och dillslungad potatis 
-Flygande Jakob med ris, kycklingfilé, chilisås, banan och jordnötter
*Dagens vegetarisk soppa inklusive salladsbuffé

Torsdag

-Pankostekt fiskfilé med skagenröra och kokt potatis
-Småländska isterband med rostade rotsaker och senapscrème
*Dagens vegetariska soppa inklusive salladsbuffé

Fredag

-Pocherad fisk med kokosmjölk, lime och chili
-Ört och citronmarinerad fläskkarré med BBQ sås
-Asterns krämiga soppa med handskalade MSC-räkor


* Dagens vegetariska soppa måndag-torsdag 80kr


BOKNING 033-17 18 93

  • Fiskar varieras efter tillgång från fiskhandlar'n.